پرتال شرکت برق منطقه‌ای مازندران

اطلاعیه و اخبار

حوزه معاونت بهره برداری

 شرکت مدیریت شبکه برق ایران بعنوان متولی و پایشگر شبکه انتقال ، هر ساله به بررسی و تحلیل حوادث شبکه انتقال برق کشور پرداخته و وضعیت شاخص عملکرد سیستمهای حفاظتی خطوط و ایستگاه های تحت پوشش شرکتهای برق منطقه ای را رصد و اعلام می نماید.

در سال 1402 تعداد 1091 مورد حادثه در شبکه انتقال برق کشور به وقوع پیوسته است که از این تعداد 59 مورد حادثه (معادل 5/4% از کل حوادث ) در شبکه تحت پوشش شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان رخ داده است.

 برابر نامه شماره 1000/9458 مورخ 1403/04/12 شرکت مدیریت شبکه برق ایران و براساس معیارهای مشخص و تحلیل گزارش حوادث شبکه انتقال برق کشور در سال 1402 ، شرکت برق منطقه ای مازندران و گلستان با کسب نمره 97/94 % موفق به کسب رتبه برتر در شاخص عملکرد صحیح سیستمهای حفاظتی در بین شرکت های برق منطقه ای گردیده است.

 

برگزاری دوره تخصصی نرم افزارهای رله حفاظتی 

 برگزاری دوره تخصصی نرم افزارهای  رله های حفاظتی

جهت ارتقاء دانش همکاران، دوره تخصصی کار با نرم افزار های رله های مختلف شرکت زیمنس  و آروا در دو نوبت مجزا هر کدام بمدت 16 ساعت برگزار گردید در این دوره کارشناسان و ناظرین دفتر فنی انتقال امور های بهره برداری مرکز، ‌گلستان و غرب و اداره طرح اصلاح و بهینه سازی شرکت نمودند.

 

 تعویض مقره های ناکارآمد و کاهش حوادث خطوط 230 کیلوولت

تعدادی از خطوط 230 کیلوولت بعلت کیفیت پایین مقره های سرامیکی دچار قطعیهای مکرر می گردیدند. جهت حل این مشکل، تعویض مقره های مذکور در دستور کار قرار گرفت و با خرید حدود 6060 عدد مقره های سلیکونی  (کامپوزیتی) ساخت داخل، مقره های معیوب تعویض شدند. آخرین مورد تعویض مقره مربوط به خط ناریوران–دریاسر می باشد که در بهمن ماه سال 97 انجام گردید.

با جایگزینی این مقره ها حوادث  خطوط انتقال در شش ماهه اول سال جاری 52 درصد کاهش یافته است.

این پروژه با همکاری دفتر فنی انتقال، ‌امورهای بهره برداری و اداره طرح اصلاح و بهینه سازی اجراء گردید.

 

 

 

 

 

                                                    زنجیره مقره معیوب

 

 

 

برگزاری کارگاه تخصصی آنالیز روغن ترانسفورماتورها در شرکت برق مازندران

کارگاه یک روزه تخصصی آنالیز روغن ترانسفورماتورها در تاریخ 7/11/97 به میزبانی شرکت برق منطقه‌ای مازندران و گلستان، در سالن طرح و توسعه این شرکت برگزار گردید. در این کارگاه یک روزه که مدرس آن آقای مهندس کیومرث مسعودی از شرکت فنی و مهندسی پایش وضعیت یکتا شرق (پویش) بوده است، کارشناسان شرکت‌های برق منطقه‌ای مازندران و گلستان، شرکت تانش، شرکت تولید نیروگاهی نکاء، شرکت توزیع برق مازندران، و شرکت برق آرای شمال حضور داشتند. در این کارگاه به بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین دستاوردها و استانداردها در زمینه تحلیل و آنالیز نتایج تست‌های روغن ترانسفورماتورها پرداخته شد و شرکت‌های مختلف تجارب خود را در این زمینه به یکدیگر منتقل نمودند.

 

تعویض ترانسفورماتور جریان 63 کیلوولت ساخت شرکت بالتیو فرانسه:                                                                    ترانسفورماتور بالتیو ترکیده شده

ترانسفورماتورهای جریان ساخت شرکت بالتیو فرانسه از سال 1376 در تعدادی از ایستگاههای 63 کیلوولت مورد بهره برداری قرار گرفته اند. بدلیل ساختار نامناسب این ترانسفورماتورها تعدادی از آنها در سالهای اخیر در ایستگاههای مختلف دچار انفجار گردیده اند. براساس بررسی مشترک همکاران و شرکت محترم نیروترانس ، ترانسفورماتورهای یاد شده دارای اشکال اساسی بوده و جایگزینی آنها جهت پیشگیری از بروز حوادث اجتناب ناپذیر بوده است. بر همین اساس در سال جاری 60 دستگاه ترانسفورماتور جریان در ایستگاه فوق توزیع جایگزین ترانسفورماتورهای مذکور گردیده است.

پروژه مذکور با همکاری دفتر فنی انتقال ، امورهای بهره برداری مرکز ،‌گلستان ،‌غرب و همچنین اداره اصلاح و بهینه سازی اجرا گردید.ضمناً براساس نتایج این مطالعات از سال 96 اندازه گیری tgs  ترانسفورماتورهای جریان و ولتاژ ایستگاههای مختلف در دستور کار قرار گرفت است تا وضعیت ترانسفورماتورهای مذکور پایش گردیده و هرگونه عیوب و اشکال احتمالی بموقع آشکار و از بروز حوادث پیگیری گردد.

              

 احداث ایستگاه کمپکت 20/63 کیلوولت چلاو:                                                                    

با تلاش و همت همکاران معاونت بهره برداری، ایستگاه کمپکت 63 کیلوولت چلاو آمل با یک دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت MVA 20 احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت.

این ایستگاه دارای یک دستگاه فیدر 63 کیلوولت خط ،‌یک دستگاه فیدر 63 کیلوولت ترانسفورماتور یک دستگاه فیدر 20 کیلوولت ترانسفورماتور و 4 دستگاه فیدر20 کیلوولت خروجی می باشد.

این ایستگاه در مسیر خط آمل– نیما و پست شعاعی نیما واقع گردیده است. با بکارگیری یک دستگاه بی خط 63 کیلوولت در این ایستگاه، در صورت بروز اشکال در خط حد فاصل چلاو– نیما این بخش خط از مدار خارج گردیده و ایستگاه چلاو از سمت آمل در مدار باقی خواهد ماند. بهبود ولتاژ مشترکین، کاهش تلفات و افزایش پایداری برق منطقه مذکور از اهداف اجرای این پروژه می باشد. این پروژه توسط اداره اصلاح و بهینه سازی اجراء گردید.

 

 

 

 

        

            کمپکت چلاو

فیلتر

از تا

بروز رسانی: 1403/05/10 - 11:45
بازدید: 2256