پرتال شرکت برق منطقه‌ای مازندران

پرسش های متداول

مدیریت مصرف

1-  مدیریت مصرف در شرکت‌های برق منطقه‌ای، به بهینه‌سازی مصرف در کدام بخش‌ها معطوف می‌باشد؟

پاسخ: پس از ابلاغ و اجرایی نمودن قانون استقلال شرکت‌های توزیع از شرکت‌های برق منطقه‌ای، حیطه‌ی انجام وظایف و اختیارات شرکتهای برق منطقه‌ای محدود به صنایع عمده تحت پوشش این شرکت‌ها شده است و برق‌های منطقه‌ای موظف به پیگیری اجرایی نمودن راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی و نیز مدیریت مصرف بار در این مشترکین می‌باشند.  

 

2-  با توجه به اینکه خرید لوازم برقی خانگی کم‌مصرف، یکی از استراتژی‌های اصلی در مدیریت مصرف برق می‌باشد، دفتر مدیریت مصرف برق منطقه‌ای مازندران، کدام برندهای موجود در بازار را بعنوان برندهای برتر کم مصرف در تولید انواع لوازم خانگی معرفی می نماید؟

 پاسخ: همانگونه که در پرسش اول اعلام شد، ورود به بحث لوازم خانگی در حیطه ی اختیارات این شرکت نمی‌باشد، مضاف بر آنکه شرکت برق منطقه‌ای مازندران بعنوان یک دستگاه دولتی، مجاز به معرفی و تبلیغ هیچیک از برندهای تجاری موجود در بازار نمی‌باشد.

جهت خرید لوازم برقی کم‌مصرف خانگی، آگاهی از برخی اصول و موارد کلی می‌تواند مفید باشد که اطلاعات مربوطه در بخش "تازه‌ها و دانستنی‌های بهینه‌سازی" از همین سایت، قابل دسترسی می‌باشد.

 

3-  با توجه به اینکه در حال حاضر در بازار، شرکتهای متعددی با ارئه محصولات متنوع، به انحای مختلف مدعی هستند که مصرف برق لوازم خانگی و یا الکتروموتورهای صنعتی را کاهش می‌دهند، شرکت برق منطقه‌ای کدامیک از این محصولات را مورد تأیید قرار می‌دهد؟

 پاسخ: شرکت برق منطقه‌ای مازندران به تبعیت از شرکت توانیر هیچیک از این محصولات کاهنده مصرف برق را که تأییدیه وزارت محترم نیرو را کسب ننموده‌اند، تأیید نمی‌کند.

 

4-    شاخص مصرف انرژی چیست؟

پاسخ: این شاخص عبارت است از میزان انرژی (حرارتی یا الکتریکی) مصرفی به ازای واحد تولید محصول (برحسب تن، مترمکعب و یا مترمربع)  که غالبا برحسب گیگاژول یا کیلووات ساعت بر تن، متر مکعب و یا مترمربع تولیدی بیان می‌شود.

 

5-     هدف از ممیزی انرژی چیست؟

پاسخ: هدف از ممیزی انرژی تعیین گلوگاه‌های اتلاف انرژی و ارائه راه‌حلهایی برای کاهش مصرف انرژی به ازاء واحد تولید محصول (یا همان کاهش شدت انرژی مصرفی) و همچنین کاهش هزینه‌های مرتبط با انرژی و در نهایت کاهش هزینه تولید محصول و افزایش بهره‌وری در فرآیند تولید است.

 

6-    درخصوص شرکتهای معتبر و مجاز به انجام خدمات انرژی، اطلاع رسانی نمایید.

پاسخ: شرکتهای مجاز به ارائه خدمات انرژی در کشور، تحت پوشش سازمان ساتبا فعالیت می‌نمایند که توانمندی این  شرکتها در سه زمینه خدمات طراحی و مهندسی، خدمات اجرایی و خدمات انرژی توسط این سازمان مورد بررسی قرار گرفته و در نتیجه شرکتها به ترتیب توانمندی در سه پایه 1، 2 و آزمایشی ارزیابی گردیده اند که پایه 1 بیانگر بالاترین و پایه آزمایشی معادل پایه 3 می باشد.

7-    ضریب بار چیست؟

پاسخ: در صنعت برق، انرژی مستقیماً تحویل مشترک نمی‌شود. آنچه را که یک مشترک نیاز دارد، توان لحظه‌ای است و با توجه به اینکه تغییرات توان مصرف کننده کاملاً لحظه‌ای  و آماری است، آنچه را که باید در برنامه‌ریزیها تأمین نمود توان لحظه‌ای است. بارهای مصرفی در طی ساعات روز، ماهها و فصول مختلف تغییر می‌کنند.

اگر بتوان بنحوی تغییرات بار را در حداقل خود نگه داشت، تولید برق با بیشترین بهره وری انجام می‌پذیرد. ضریب بار شبکه در واقع پارامتری است که از حاصل تقسیم مصرف انرژی به میزان پیک‌بار در یک پریود مورد نظر و معین بدست می‌آید و در شرایطی که حداکثر میزان خود (یک) را داشته باشد بدان معناست که از ظرفیت‌های تولید برق بنحو احسن استفاده شده است.

در بخش تولید، این پارامتر عموما توانایی کارخانه را برای استفاده موثر از برق نشان می دهد و در عمل نسبت، توان متوسط به حداکثر توان مصرفی کارخانه در یک دوره مشخص می باشد.

 

8-    از چه راه‌هایی می توان ضریب بار را افزایش داد؟

پاسخ: از راه‌های ذیل می توان ضریب بار را بهبود بخشید:

 

1 – انتقال قله ( منطقه اوج‌بار )  Peak Shifting

از طریق سیاست های نرخ‌گذاری، تغییرات ساعات کار شبانه‌روز

 

2 – پرکردن دره ( نقطه قعر) valley filling

از طریق ذخیره‌سازی انرژی در ساعات کم مصرف و ارائه در ساعات پرمصرف

 

3 – پیک ساییpeak shaving

از طریق کنترل مستقیم بخشی از مصارف

 

4- صرفه جویی استراتژیک

در این روش با تغییر الگوی مصرف در بخشهای مختلف مصرف انرژی کاهش می‌یابد.

 

5- افزایش بار استراتژیک

در این روش، رشد مصرف انرژی در کنار روش دوم(پرکردن دره) مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

 6- انعطاف‌پذیری بار

این روش میزان مصرف انرژی توسط تولیدکننده تحت کنترل و برنامه‌ریزی قرار می‌گیرد. این روش به تکنولوژی پیشرفته و بالایی نیاز دارد. لیکن اثرات اصلاح منحنی بار در آن بسیار موثرتر از سایر روشها می‌باشد.

 

9-    برای مدیریت مصرف بار و انرژی، وزارت نیرو چه مشوق‌هایی را در اختیار مشترکین قرار می‌دهد؟

 

پاسخ: آخرین آیین‌نامه‌های تشویقی و جریمه‌ای مربوطه، در بخش قوانین و مقررات همین سایت، برای کاربران گرامی، قابل دسترسی می‌باشد.

 

کاربر گرامی؛ در صورت پیدا نکردن پاسخ سوال مدنظرتان، می توانید پرسش خود را به آدرس ایمیل ذیل ارسال فرمایید:

s_siahchehre@mazrec.co.ir

بروز رسانی: 1401/10/04 - 11:13
بازدید: 2080